Publicaties

Alt-heart en Mildt winnen Rotaryprijs 2013

 

De groepen Mildt en Altheart van Dynamo hebben de

Rotaryprijs 2013 gewonnen. De Rotaryclub Eindhoven-Veldhoven

heeft de prijs toegekend aan Mildt en Altheart.


Omdat deze jongeren een grote groep alternatieve jeugd

weet te activeren met concerten en kunst- en cultuuractiviteiten.

Met 10 alternatievelingen reisden we af naar het rustige Veldhoven,

de jongeren hadden zich netjes gekleed maar vielen toch op

tussen de colbertjes en gekleurde blousjes.

Een warm onthaal, veel handjes schudden en een lekker diner

zorgde ervoor dat de zenuwen bij de meeste wel verdwenen.


Toen de burgemeester van Veldhoven, Jack Mikkers en

de gouverneur van de Rotary, Carol Govers tot de prijsuitreiking

overgingen en over het NK stagediven en songteksten van bands

die ooit het podium in Dynamo betraden begonnen, ontdooide de zaal.

Of kwam dat door het heerlijke ijsbuffet?!


Trots en met een big smile stonden ze met het beeldje,

de oorkonde en de cheque van €1500,-

in hun hand. Na het bedankwoordje van de jongeren aan alle leden

werd het tijd voor hun feestje.


Altheart vertoonde de film Donker Licht waar veel leden van onder

de indruk waren (al was het al omdat deze korte film ook

in het van Abbe museum heeft gedraaid). Mildt nam de microfoon over

en liet alle leden in actie komen.

Met een quiz waarin de echte Emo kenner overbleef.

Er werd veel gelachen en was er wonderenwaardig best een

aardige kennis van de leden over deze scene.

Marianne Brugmans won de prijs en ging met een Vans sneaker,

een rockhandje en het niet ontbreken blikje Dr pepper naar huis.

De jongeren straalden ook in de auto nog en gaven toe dat ze eigenlijk

best wel een leuke avond hadden gehad

en dat ze het heel cool vonden dat zowel de burgemeester als de gouverneur

zich goed ingelezen hadden en met vette quotes kwamen.


Het beeldje, de oorkonde en de cheque hebben een mooie plek gekregen

in Dynamo en in het najaar zullen de twee groepen een gezamenlijk festival

gaan organiseren waarin zij zich in de spotlight zetten en daar het prijzengeld

voor gaan gebruiken.


De Rotaryclub en Dynamo, beide organisaties met een imago

waar iedereen wel iets van vindt.

Tijdens dit soort meetings komt naar voren dat onze werelden

niet veel van elkaar verschillen en dat zie je dus pas als er een

ontmoeting plaatsvindt.


Rotary Eindhoven-Veldhoven Bedankt voor deze mooie prijs!

 

Sven Jeugdvisionair

Sven

Sven Korving, vrijwilliger bij Dynamo, gaat jongeren een stem geven bij de ontwikkeling van de Stadsvisie (2)040. Hij kwam gisteravond als sterkste naar voren uit een reeks debatten die in Dynamo gehouden werden. De jury roemde zijn brede kennis, aandacht voor de combinatie van techniek en cultuur en zijn vlotte presentatie. 
Sven is al een paar jaar actief als vrijwilliger bij Dynamo. Zo is hij onderdeel van de groep Alt-heart, een initiatief van het van Abbe en Dynamo, die zich ten doel heeft gesteld kunst, mode en muziek met elkaar te verbinden. Daarnaast heeft zich in korte tijd ontwikkelt tot een goede bandbegeleider en vervult hij deze functie bij meerdere vrijwilligersgroepen binnen Dynamo. Verder volgt hij een technische studie aan de Fontys en is hij zanger in de metalband ´Smeerkaas´.
Dynamo is trots op haar vrijwilliger en wenst hem veel succes als jeugdvisionair (2)040...

 

Publicatie Donker Licht

Alt-Heart aankondiging film Donker Licht

 

Trompetter Eindhoven
08-06-2011

Trompetter


Groot Eindhoven
08-06-2011

Groot Eindhoven

Groot Eindhoven
09-06-2011

ED

Steampunk tijdmachine


Altheart bouwt tijdmachine

dinsdag 1 februari 2011
Geschreven door: Steampunkcreator
Bron: http://steampunklaboratory.blogspot.com/2011/02/altheart-bouwt-tijdmachine.html

Stoom, piepende assen, krakende tandwielen en bewegende onderdelen. Het jonge kunstenaarscollectief Altheart heeft zijn zinnen gezet op het bouwen van een tijdmachine. Dit magische project is onderdeel is van een groots steampunk evenement op 18 december met als hoofdact de band Coppelius. Steampunk is een kunstvorm waarbij stoomkracht als primaire bron futuristische technologie aandrijft. Uitleggen is bijna onmogelijk, dit moet je zien!


Altheart bestaat uit een aantal gedreven alternatieve jongeren die op een creatieve manier alternatieve kunst, mode, fotografie en muziek combineren. Op dit moment bouwt de groep een tijdmachine die je meeneemt op een visuele reis door de metalgeschiedenis van Dynamo. Elke zaterdag middag wordt er hard gewerkt in een loods in Eindhoven. Kratten vol tweedehands materiaal, van oude kasten tot speelgoed, de juiste kleuren verf en een goede dosis humor zorgen ervoor dat dit kunstwerk een must see wordt voor liefhebbers van alternatieve kunst. De jongeren worden in hun creatieve proces ondersteund door twee kunstenaars: “Steampunk Creator” en “Alskaer”, die samen met Altheart de steampunk expo vormgeven op 18 december in Dynamo.


Het hele event concentreert zich rond de theatrale show van de band Coppelius. Zij Lappen met hun vreemde instrumenten alle regels van het rockgenre aan hun laars. Ze laten zien dat de cello, contrabas en de klarinet verder gaan dan kamermuziek. Een gezonde dosis distortion en een knipoog naar de jaren 20 zorgen voor een ervaring die je niet snel vergeet. Kortom, 18 december is Dynamo de place to be voor creatieve geest.


Altheart is een initiatief van Dynamo en het van Abbe museum om alternatieve jongeren zich te laten ontwikkelen op het gebied van kunst, mode, fotografie, muziek en evenementorganisatie. Altheart organiseert zelf theatrale muziek evenementen, sluit aan bij bestaande muziekinitiatieven en produceert zelf mode, muziek en kunst.

Altheart bouwt tijdmachine

Bron: http://www.uitineindhoven.nl/agenda/Muziek/28783/Altheart%20bouwt%20tijdmachine/

Stoom, piepende assen, krakende tandwielen en bewegende onderdelen. Het jonge kunstenaarscollectief Altheart heeft zijn zinnen gezet op het bouwen van een tijdmachine. Dit magische project is onderdeel is van een groots steampunk evenement op 18 december met als hoofdact de band Coppelius. Steampunk is een kunstvorm waarbij stoomkracht als primaire bron futuristische technologie aandrijft. Uitleggen is bijna onmogelijk, dit moet je zien! Altheart bestaat uit een aantal gedreven alternatieve jongeren die op een creatieve manier alternatieve kunst, mode, fotografie en muziek combineren.

 

Op dit moment bouwt de groep een tijdmachine die je meeneemt op een visuele reis door de metalgeschiedenis van Dynamo. Elke zaterdag middag wordt er hard gewerkt in een loods in Eindhoven. Kratten vol tweedehands materiaal, van oude kasten tot speelgoed, de juiste kleuren verf en een goede dosis humor zorgen ervoor dat dit kunstwerk een must see wordt voor liefhebbers van alternatieve kunst. De jongeren worden in hun creatieve proces ondersteund door twee kunstenaars: “Steampunk Creator” en “Alskaer”, die samen met Altheart de steampunk expo vormgeven op 18 december in Dynamo. Het hele event concentreert zich rond de theatrale show van de band Coppelius. Zij Lappen met hun vreemde instrumenten alle regels van het rockgenre aan hun laars.

 

Ze laten zien dat de cello, contrabas en de klarinet verder gaan dan kamermuziek. Een gezonde dosis distortion en een knipoog naar de jaren 20 zorgen voor een ervaring die je niet snel vergeet. Kortom, 18 december is Dynamo de place to be voor creatieve geest. Altheart is een initiatief van Dynamo en het van Abbe museum om alternatieve jongeren zich te laten ontwikkelen op het gebied van kunst, mode, fotografie, muziek en evenementorganisatie. Altheart organiseert zelf theatrale muziek evenementen, sluit aan bij bestaande muziekinitiatieven en produceert zelf mode, muziek en kunst. Het evenement op 18 december wordt georganiseerd door Primula Promotion in samenwerking met Steampunk-Creator, Dynamo en het van Abbe Museum. www.primulapromotion.com www.undergroundlaboratory.nl www.alskaer.nl www.dynamo-eindhoven.nl www.vanabbe.nl

 

 

 

Alt-heart maakt steampunk

01-11-2010
Geschreven door:Dave v.d. Berg
Bron: http://www.dynamo-eindhoven.nl/blog/252/altheart-maakt-steampunk


Dynamo blog

Zaterdag zijn de jongeren van Altheart begonnen met maken van een steampunk kunstwerk dat onderdeel is van het steampunk evenement waar de band Coppelius hun nieuwste cd presenteert. Dit event vindt plaats op zaterdag 18 december in Dynamo. Die dag verandert Dynamo in een ware steampunk tempel.

Om het kunstwerk, een soort tijdmachine, voor elkaar te krijgen wordt Altheart geholpoen door SteamPunk-Creator Paul en kunstenares Alskaer. Alskaer heeft zelf op 18 december een fototentoonstelling in het atrium en de grote zaal van Dynamo met als uitgangspunten Coppelius en steampunk. Paul zal met een aantal van zijn uitvindingen komen en deze door het Atrium laten zoeven, piepen en kraken. Het wordt een bijzondere ervaring, die je niet mag missen als je van alternatieve kunst en muziek houdt.

Altheart is een groep superenthousiaste alternatieve jongeren, een samenwerking tussen het van Abbe Museum en Dynamo.

Alt-heart festival

Alt-Heart 2010 (Eindhoven) 09/01/2010

Datum: 19-01-2010
Door: Patrick Spruytenburg  
(Dit artikel is afkomstig van Rockportaal)


Alt-Heart 2010: music, fashion, art & poetry.

Alt-Heart is een cultuur-maatschappelijk evenement, opgezet en georganiseerd door jongeren. Dit is reeds het derde evenement in nog geen twee jaar tijd, en tot stand gekomen met medewerking van het van Abbe museum en Dynamo Eindhoven.

Gedurende het evenement werd er een kijkje in de alternatieve keuken gegeven. Overdag waren er diverse exposities van diverse fotografen en tekenaars, en in het atrium van Dynamo stond een grote catwalk waar modeshows te bezichtigen waren.

Het avondgedeelte van het festival bestond uit optredens van achtereenvolgens Influenza, Primitive, Deliberate Jeopardization & Smeerkaas.\

foto's zijn eventueel te vinden op:  http://www.rockportaal.nl/index.php/live/alt-heart-2010-eindhoven-09012010/